Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Πώς θα σας φαινόταν δύο φορές την εβδομάδα να παραλαμβάνετε στην πόρτα σας ένα καλάθι γεμάτο με ολόφρεσκα οικολογικά λαχανικά;

Το τελάρο της της Παρασκευής 17/6 θα περιέχει τα παρακάτω λαχανικά:
Ντομάτες 
Κολουθάκια
Μαρούλι σγουρό
Μαρούλι ίσιο
Σέσκουλα 
Παντζάρια 
Μαϊντανός 
Δυόσμος 
Βιολογικά κεράσια
Τα κεράσια θα διατίθενται σε συσκευασία πλαστική του 1kg στα 5,00€ και χάρτινη των 2,5 kg.στα 10,00€
 
Από την Παρασκευή 17/6 και για λίγες ημέρες θα βρίσκονται στη διάθεσή σας και πεντανόστιμα βιολογικά κεράσια (με πιστοποίηση) του φίλου μας Κλήμη Χατζημαυρουδή. Σκοπός μας δεν είναι το εμπόριο, αλλά το να βοηθήσουμε ένα φίλο να διανείμει τη σοδειά του δίνοντας παράλληλα και σε εσάς τους πελάτες μας, την ευκαιρία να απολαύσετε ένα υπέροχο καλοκαιρινό φρούτο ,κομμένο αυθημερόν από τα δέντρα του παραγωγού. Ολόφρεσκα ποιοτικά, σαρκώδη κεράσια.
Λίγα λόγια για τον παραγωγό: 
Το κτήμα του βρίσκεται στο Λιβάδι χωριό του Δήμου Θέρμης ,σε υψόμετρο 850μ. ,σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη στη κορυφογραμμή Χορτιάτη - Ομβριανού.
Τα κεράσια θα διατίθενται σε συσκευασία πλαστική του 1kg στα 5,00€ και χάρτινη των 2,5 kg.στα 10,00€
Διατροφική αξία: Το κεράσι περιέχει αρκετά μεταλλικά άλατα, φυτικές ίνες και ελαγικό οξύ. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη B, σε κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό. Τα κεράσια αυξάνουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού προς τις ασθένειες ενώ διαθέτουν αντισηπτικές ιδιότητες, ενάντια σε φλεγμονές και λοιμώξεις (J Nutr. 2006). Μειώνουν αισθητά την πνευματική κόπωση,αλλά και τη σωματική κυρίως λόγω της τέφρας των μεταλλικών αλάτων που περίεχουν, αυξάνοντας τα αλκαλικά αποθέματα του οργανισμού (Br J Sports Med. 2006) Πηγή: iatronet.gr
Συγκριτική μελέτη των ερευνητών του Iνστιτούτου Oργανικής Γεωργίας της Eλβετίας απέδειξε ότι τα βιολογικά φρούτα είναι πλουσιότερα σε φυτικές ίνες και βιταμίνες, ενώ έχουν λιγότερη ζάχαρη και καλύτερη γεύση από τα συμβατικά. Έρευνα του INRAN (Iνστιτούτο του Yπουργείου Γεωργίας της M. Bρετανίας) απέδειξε ότι όλα τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά, περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά. Tα φρούτα που συνήθως περιέχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα -όταν δεν είναι βιολογικής καλλιέργειας- είναι τα ροδάκινα, οι φράουλες, τα μήλα, τα νεκταρίνια, τα αχλάδια, τα κεράσια, τα βατόμουρα και ορισμένες ποικιλίες σταφυλιών. Στη λίστα των πιο επιβαρυμένων λαχανικών βρίσκονται τα καρότα, οι πατάτες τα παντζάρια - που είναι και τα πρώτα στη λίστα -, το σπανάκι, το μαρούλι, τα σέσκουλα και τα κηπευτικά (οι ντομάτες, το αγγούρι, οι πιπεριές, κ.α).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου